Tudta??

Tudta??

 

Tudta, hogy a gyermek fogainak helyzete összefüggésben van a gerincferdüléssel!

Vizsgáljuk meg az embert, mint rendszert. Az első része a koponya, amely stabilan áll és a nyaki gerinccel van kapcsolatban, az mozgatja.  A következő rész a nyelvcsont és az állkapocscsont, amelyek már lényegesebben mozgékonyabbak, mint az előbb említett koponya. Ezek az elemek a vállövi izomcsoportokkal hangolják össze a mozgást. A rágóizmok egyik feladata (a harapáson, rágáson és beszéden kívül) a test egyensúlyi állapotának a biztosítása.

Hogy mi köze van ennek a fogászathoz és a fogszabályzáshoz??

Amennyiben valamilyen állkapocs probléma áll fent gyermekünknél, legyen az a fogak rendellenes helyzete, vagy túl szoros állása, esetleg a fogsor hibás illeszkedése, vagy egy nyitott harapás stb. úgy ez az egyensúly is felborul, amelynek a visszaállításához az egyensúlyi rendszer más elemei segítenek be. Ezt pedig a nyak-, hát-, és bizonyos esetekben a csípőizmok fogják megtenni, amely lassan, de biztosan a gerincoszlop túlterhelődéséhez vezetnek. Ezt megelőzendő tehát mindenképpen javasolt egy fogászati, gyermekfogászati szűrővizsgálat.

Még egy komoly tény, amely rávilágít a fogászat, gyermekfogászat, de legfőképpen a fogszabályzás szükségességére.egyensuly

Hívjon minket! Méhes Fogászat