Miért előnyös a digitális lenyomatvétel a páciensek számára?

A digitális lenyomatvétel számos előnyt kínál a pácienseknek. Először is, elkerülhetővé válik a hagyományos lenyomatvételi anyagok használata, amelyek sokak számára kellemetlenek és szorongást keltenek. A digitális lenyomatvétel során a páciensnek csak annyi a dolga, hogy nyitva tartja a száját, miközben a fogorvos egy szkennerrel letapogatja a fogakat. Nincs szükség semmilyen anyag behelyezésére a szájba, ami jelentősen kényelmesebbé és stresszmentesebbé teszi a folyamatot.

Továbbá, a digitális lenyomatvétel rendkívül gyors és hatékony. Míg a hagyományos módszerek akár 10-15 percet is igénybe vehetnek, a digitális eljárás csupán néhány perc alatt elvégezhető. Ráadásul a digitális lenyomatok azonnal elérhetők a fogorvos számára, így a kezelési terv azonnal elkészíthető, és a páciensnek nem kell visszatérnie egy későbbi időpontban az eredmények miatt.

A digitális lenyomatvétel továbbá lehetővé teszi a fogpótlások és az implantátumok pontosabb illeszkedését, ami kényelmesebb viseletet és jobb rágási élményt biztosít.

Végül, de nem utolsósorban, a digitális lenyomatvétel környezetbarát megoldás. Mivel nincs szükség lenyomatvételi anyagokra, nincs keletkező hulladék sem, és a digitális adatok tárolása és továbbítása sokkal kevésbé terheli a környezetet, mint a hagyományos módszerek.

Hívjon minket! Méhes Fogászat