NASSOLÁS HELYET FOGYASSZON INKÁBB CSOKIT!!

Általában az a vélekedés, hogy a csokoládé az egyik legártalmasabb dolog a fogaink egészsége szempontjából. Azonban mi jó szívvel ajánlunk Önnek az étkezések után 1-2 szelet jó minőségű étcsokoládét.

Képtalálat a következőre: „BLACK chocolate”

A fogszuvasodást olyan baktériumok okozzák, amelyek cukorból savas terméket állítanak elő, ezáltal roncsolják a fogfelszínt. A csokoládé alapanyaga, a kakaóbab összetevői azonban kifejezetten jótékonyan hatnak a fogaink egészségére, mivel a kakaóbab egyrészt antibakteriális hatású, hiszen csökkenti a szájban lévő baktériumok szaporodását, másrészt pedig egy olyan védőréteggel vonja be a fogak felszínét, amely védőrétek tovább erősíti a fogzománc ellenálló képességét.

A kakaóvaj megakadályozza, hogy a sav közvetlenül hasson a fogzománcra. A csokoládénál lényegesebben ártalmasabbak az édes sütemények, vagy éppen a gyermekek nagy kedvence, a cukorkák, gumicukrok.

Tehát amennyiben egy kis csokoládéra vágyunk, nem kell azt megvonni magunktól, csak figyeljünk a csokoládé típusára és a minőségére. Lehetőleg kerüljük a magas cukortartalmú, töltött tejcsokoládékat, inkább a minél magasabb százalékos étcsokoládékat preferáljuk. Bizonyos cégek már kakaóbab alapú fogkrémekkel is megjelentek már a piacon.

Hívjon minket! Méhes Fogászat