A fogbeültetés előnyei

A fogbeültetés alkalmazásával az eredeti rágóképesség az adott területen 95%-ban visszaállítható. Az implantátum a fogbeültetés során a csontot tartja fenn maga körül. Viszont az állkapocscsontnak az a területe, amely fogatlanná válik, egy idő után sorvadni kezd a használatlansága következtében. A fogbeültetéssel azonban a rágóerő terhelését ismételten a csontozatra irányítja, így a szervezet aktív részévé válik újra. Egy fogbeültetés körülbelül 30-60 perc alatt kialakíthatók, hiszen kis ambuláns műtétnek számít.

Abban az esetben, ha a beültetett fog megkapja a megfelelő gondozást, akkor az élettartama is tovább fennáll, egészen addig, ameddig a saját fog maradhatott volna.

Tehát a fogbeültetést úgy kell elképzelni, hogy a fogorvos az állcsontba beültet egy mesterséges foggyökeret, a csontosodást követően koronát, hidat vagy műfogakat rögzít.Fogbeültetés

Melyek a fogbeültetés előnyei?

– Amennyiben egy rágófog hiányzik, nincs szükség részleges műfogsorra, helyette rögzített pótlás, vagyis híd készíthető.
– Egy vagy két fog hiányzása esetében nincs szükség az ép fogak lecsiszolására, ilyenkor a fogorvos általában hidat készít
– Több mint 98%-a sikeres a fogbeültetéseknek
– Elkerülhető a sokak által negatívnak gondolt kivehető pótlás
– Amennyiben fogatlanság áll fenn, kisszámú implantátum beültetésével is olyan fogpótlás készíthető, amely nem mozdul el rágás vagy beszéd közben, valamint nem kelti a műfogsor érzetét
– Az egyik legfontosabb pedig, hogy újra élvezni tudjuk az ételek ízét, a rágás örömét!

Milyen anyagból készülnek az implantátumok?

Mint már korábban is említettem szövetbarát anyagból készül, allergiás reakciót nem vált ki. A mai modern implantátumok anyaga tiszta, ötvözetlen titán, amelynek az élettartalma hosszú. Viszont nem szabad elfelejtkezni a fogbeültetést követően a megfelelő szájhigiénia és a rendszeres fogápolásról!

Amennyiben fogbeültetésre kerül sor, az állcsont azon részének teljesen egészségesnek kell lennie, valamint gyulladásmentesnek. Megfelelő szájhigiéniával és elegendő mennyiségű csonttal végzik el a fogbeültetést. Amennyiben nem áll rendelkezésre elegendő csont a műtéthez, csontpótlással egészítik azt ki, amelyet a szájsebész egy speciális CT felvétel után végez el.

További tudnivalók:

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy az implantációs fogpótlás után fokozott figyelmet kell fordítani a szájhigiéniára. Elengedhetetlen a speciális eszközök használata. Ilyen eszköz pl.: fogköztisztító kefe és a super-floss. A fogorvos a fogpótlás után elmagyarázza a helyes fogmosási technikát, valamint az eszközök használatát is megmutatja.

6-12 havonta érdemes felkeresni a fogorvost egy egyszerű ellenőrzésre. A fogorvos felelőssége csak a fogbeültetés elkészítéséig tart, ezt követően már csak Öntől függ a fogpótlás sikere!

Hívjon minket! Méhes Fogászat